Komentara: 1
Pregleda: 1758

Veslanje: Martin Mačković overio vizu za Olimpijske igre

23.05.2024. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Suboticu će na predstojećim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Francuskoj od 26. jula do 11. avgusta pored plivača Andreja Barne predstavljati i veslač Martin Mačković koji je u dubl skulu sa Nikolajem Pimenovim obezbedio normu za najveću svetsku smotru u Parizu.
Veslanje: Martin Mačković overio vizu za Olimpijske igre

Veslački dubl skul Srbije u sastavu Martin Mačković  i Nikolaj Pimenov overio je vizu za Olimpijske igre. Na finalnim olimpijskim kvalifikacijama u Lucernu naš dvojac  je u finalu posle velikog okršaja sa australijskom posadom zauzeo drugo mesto koje ih je i odvelo do karte za glavni grad Francuske.

Mačković i Pimenov su na cilj stigli za 6:26,47 minuta, a pobedili su Amerikanci (6:23,14). Naš tandem je sve vreme držao drugu poziciju, dok je lider najpre bila Australija, koju je potom pretekla posada SAD.

Mačković će tako drugi put u karijeri učestvovati na Olimpijskim igrama  posle debija u Tokiju 2021. godine  kada je sa Milošem Vasićem bio peti u dvojcu. Vasić je ove sezone povređen pa je Subotičanin prešao u dubl skul sa Pimenovim. Nikolaj, Rus koji je od prošle godine u srpskoj reprezentaciji će debitovati na najvećem sportskom događaju na svetu.

Srbija ima tri obezbeđene kvote  u veslanju na Igrama u Parizu. Jovana Arsić je ranije izborila plasman u disciplini skif, dok Pimenov ima olimpijsku kvotu, takođe u disciplini skif.

Tim Srbije na Olimpijskim igrama u "gradu svetlosti" trenutno broji 85 članova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1758
Povezane teme

veslanje

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.